Inspiration til det hyggelige hjem

0 Comments
inspiration til et hyggeligt hjem

Inspiration til det hyggelige hjem, så du kan slappe af og lade op i dine trygge omgivelser. To vigtige nøgleord i det hyggelige hjem er ganske enkle, nemlig renlighed og rimelig orden. Det siger sig selv: Med rod og snavs er det svært at skabe en hyggelig atmosfære. Men selvfølgelig skal der mere til.

Indret din bolig, så de enkelte rum fungerer efter hensigten. Det lyder oplagt, men indretning har også med stemning at gøre. Stue, soveværelse, børneværelse, arbejdsværelse, køkken og badeværelse har hver sine funktioner, og dette bør afspejles i møbler og konkret indretning, men også i farvevalg og lyssætning.

Rummene skal fungere efter hensigten

På samme måde som stuen bør udstråle ro og hygge, bør dit arbejdsværelse inspirere til netop at arbejde, mens soveværelset bør være afdæmpet, badeværelset rent og køkkenet effektivt. Valg af farver til vægge og andre faste dele af rummet kan med fordel være enkle og gennemførte. Det virker sjældent hyggeligt, hvis et rum er malet med et virvar af farver. I soveværelset modarbejder det decideret hensigten: at sove.

Hold fast i farvepalet

Når du vælger farve til rummets faste dele, bør du lade en palet af denne grundfarve følge efter i de ‘løse’ ting som møbler, puder, tæpper og så videre. Inspiration til det hyggelige hjem drejer sig i høj grad også om disse bløde og behagelige ting, hvor naturmaterialer og -farver skaber mest hygge og ro.

Udnyt dagslyset

Når du indretter dine rum, må du også tænke over, hvordan dagslyset kan bruges bedst. Placer møblerne sådan, at du får mest glæde af lyset udefra, og forsøg at møblere med behagelige, brugsvenlige møbler. Komfort kommer før design, når det gælder om at skabe en hyggelig stemning i boligen.

Vær dig selv

Samtidig skal du holde fast i at være dig selv, også når du indretter din bolig. Det er din personlige smag, der skal dominere i rummene, og det personlige udtryk bidrager til at skabe hygge. Undlad derfor at fokusere for meget på smarte trends og sats i stedet for på at følge dit eget instinkt, din egen smag.

Hvilke farver holder du af? Hvilke møbler, tæpper, puder og hvilken dekoration generelt? Det er jo dig, der skal kunne lide at bo her, så det er vigtigt, du faktisk er glad for de ting, der omgiver dig. Nips og grønne planter kan skabe en hyggelig stemning, men en god tommelfingerregel er at lade være med at overdrive.

Dekoration samlet i grupper

Planter kan med fordel grupperes samlet, så du har et sted, oftest i stuen, hvor du samler en smuk lille oase af naturlige planter. Tilsvarende kan grupper af billeder danne en samlet dekoration på en væg. Denne måde med at samle dekoration skaber en ro i rummet, fordi det fremstår planlagt og organiseret. Læs hele artiklen her.