Akasse viste sig som min redning

0 Comments

For et halvt år siden blev virksomheden, hvor jeg havde fået arbejde nødt til at fyre alle ansatte. Jeg stod til min store overraskelse uden fast indtægt.

Det hele var vildt uoverkommeligt. Jeg har aldrig stået uden stabil løn. Heldigt nok har jeg siden jeg begyndte at arbejde været med i en a-kasse. Det var min redning, da jeg til min overraskelse blev uden arbejde.

Jeg har da af og til spekuleret på, at det var formålsløst at betale til a-kasse. Jeg har jo aldrig været
ledig i fortiden, men lykkeligvis var jeg begavet nok til at forblive indmeldt.

Da jeg uden forvarsel stod ledig var medlemskabet uden tvivl guld værd.

Akassen bistod med at få vished om det med økonomi og det juridiske, og de bidrog til at søge efter tænkelige jobs, forfattejobansøgninger og CV’er. Det var overraskende rimeligt nemt.

Der er ikke meget arbejde i mit fag. Af den årsag var jeg forberedt på, at jeg ville være arbejdssøgende over en lang periode. Pengemæssigt ville det blive barsk, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg var berettiget til dagpenge som medlem af en arbejdsløshedskasse. På den måde var jeg forsikret rent økonomisk. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke det samme en høj løn, men jeg kan beholde min motorcykel, og jeg går ikke sulten i seng. Det er det betydeligste for mig, og det er jeg meget glad over.

Der eksisterer jo rigelig akasser, og det væsentligste for mig er, at den der skulle hjælpe mig er med kompetencer inden for mit erhverv. De skal også være pålidelige. Glædeligvis følte jeg mig i trygge hænder.

Jeg blev indkaldt til nogle aftalte møder hos min arbejdsløshedskasse, og der var ligeledes chance for at skrive sig op til hjælpende kurser, som gjorde at jeg blev klogere på eksempelvis dagpengeudbetaling.

På et tidspunkt fik jeg en mail fra Akademikernes a-kasse – som meddelte, at akassen havde et muligt job til mig. Jeg var begejstret.

Kort tid efter var jeg til jobsamtale hos min kommende arbejdsgiver. Mødet gik som forventet, og senere samme dag ringede de mig om, at jeg havde fået jobbet.

Jeg nåede at gå ledig lidt under et år, og det er en stor lettelse, at jeg atter kan møde på arbejde hver dag. Jeg er begejstret for mit nye arbejde.
Det er anstrengende at stå arbejdsledig, og det er vigtigt at modtage den mest kompetente bistand.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min a kasse.
At have krav på dagpenge som en del af en arbejdsløshedskasse blev uden tvivl min sikkerhed økonomisk. Derfor var jeg tilsikret pengemæssigt, og jeg blev ikke på noget tidspunkt nødt til at sælge de genstande, der er vigtige for mig.