PDA

View Full Version : Blandeguide for begyndereEurodamper
12-06-2012, 21:26
Du har besluttet dig for at blande dine væsker selv. Lidt baggrundsviden om væsker er nødvendig.

Først husk at nikotinbaser, aromaer og færdige væsker skal opbevares absolut utilgængeligt for børn og dyr.

En færdig væske består ef en base med nikotin, Propylglykol(PG) og Vegetabilsk Glycerin(VG). PG giver ikke megen damp, men derimod halskrads, VG giver damp og har en let sødlig smag. Derfor blander man de to væsker i et bestemt forhold. Mere om væsker osv. her: http://static.freewebstore.org/templates//89887/myimages/dampkemi.pdf

Jeg vil foreslå du starter med en traditionel blanding af både PG og VG, VPG Smoke Power kalder Inawera sin og traditional er Flavourarts betegnelse.

Indkøbsliste

Nikotinbase med nogenlunde det nikotinindhold, du vil have i dine væsker, fx http://www.flavourartexpress.biz/index.php?dispatch=products.view&product_id=191 (husk at vælge traditional, nikotinstyrke og no flavour) eller http://www.inawera.com/vpg-smoke-power-c-3_15.html (husk at vælge nikotinstyrke)

Aroma, personligt synes jeg bedst om Flavourarts aromaer, fx http://www.flavourartexpress.biz/index.php?dispatch=categories.view&category_id=1 (søde aromaer og frugt) og http://www.flavourartexpress.biz/index.php?dispatch=categories.view&category_id=7(tropiske smagsvarianter) og http://www.flavourartexpress.biz/index.php?dispatch=categories.view&category_id=3 (tobaksvarianter)

En 1 ml sprøjte til at måle aroma af med

En 10 ml sprøjte til at måle nikotinbase af med

To lange og tykke kanyler til at suge væsker op med

30 eller 50 ml flasker til at blande i, en til hver smag

Papir og tape til at lave skilte til flaskerne med

Latexhandsker, da aroma og nikotinvæsker kan være lokalirriterende

En drip atomizer og et drip tip til at smage dine væsker med

Du starter med at måle 10 ml nikotinbase af og kommer den i en 30 ml flaske.

Blander du en tobaksvæske, måler du 0,3 ml(=3%) af i 1 ml’s sprøjten. Blander du en frugtvæske eller en mentholvæske, brug 0,5 ml(=5%).

Så kommer du den afmålte aroma i flasken med de 10 ml nikotinbase, sætter proppen i og skruer låget på.

Lav et skilt med væskens navn, nikotinindhold og % angivelse af aromaen.

Sæt klar tape over skiltet, så det bliver holdbart.

Ryst væsken længe, så længe at du bliver træt i armen af det. Aroma og nikotinbase skal nemlig rystes godt sammen, og når du gør det i en større flaske, som du egentligt har behov for, så er der mere plads at ryste på.

Så tager du låg og proppen af og stiller flasken i et skab i to dage. I løbet af de to dage sætter du flere gange prop i og låg på og ryster godt og grundigt igennem.

Bland kun en aroma i hver væske. Prøv at blande indbyrdes, fx 9 dele frugt og en del menthol eller mynte. Det er lækkert og friskt.

Skulle du få nikotinbase eller aroma på huden, skyl det da straks af med en masse vand.

Efter de to dage er gået, smag på din blanding med en drip atomizer. Er smagen for svag, tilsæt 0,1 ml aroma og lad det igen stå to dage. Fortsæt indtil smagen har den rette styrke.

Aromaer er dyre. Det kan være en god idé at alliere sig med andre forumsbrugere og lade dem sende dig 1 ml prøver af deres aromaer mod at du betaler et lille vederlag.


Her kan du finde opskrifter, og går du ind på create recipe foroven til venstre, kan du indtaste dine ingredienser og få det hele regnet ud.

http://e-liquid-recipes.com/list.php

Procentangivelser er kun en tommelfingerregel, men har du købt ind, spørg her i forum efter, hvor mange % andre bruger af en bestemt aroma. Men jeg synes less is more, hvad angår aromaer. Til Flavourarts aromaer kan du fint arbejde med de værdier på 3 og hhv. 5%.

Held og lykke med dine første blandinger.

varenummer
15-06-2012, 18:11
Fanmede et PISSE GODT indlæg

Det er som skåret ud i PAP..

DOG SKAL der huskes på med køb af aroma " Essens " f.eks ryger jeg 3-five fra Inawera " wera garden " det er hardcore essens som der kun skal tilsættes 2% og IKKE MERE!
Det bliver ødelagt smag og forfædelig. Synes dog essens butikkerne er gode til at skrive hvad der nogenlunde skal i

med hensyn til 3 five essens SÅ ER DER til mere i en botte end man faktisk aner, da der kun bruges 2%

p.s Du glemte Ejuice programet til at blande med

whitebroom
15-06-2012, 19:17
Hej Marina.

Fin guide; men(der er jo altid et "men") jeg ville tilsætte Nikotin basen tilsidst. For at minimere chancen, for uheld med nikotinen.
For mig selv er det lidt noget pjat, da jeg blander udfra 18 mg/mL. Der er nogle forhandler der sælger 54 mg/mL, ja endog 72 mg/mL. Ved så høje konc. skal man begynde at tænke sig voldsomt om.

Vh. Mikael.

Eurodamper
15-06-2012, 20:28
Michael, tak for din opmærksomme læsning.

Jet havde jeg ikke tænkt så meget over, når man i min begynderguide "kun" blander med nikotinindhold tæt på den, man damper i færdige væsker. Altså alt op til 24 mg, måske også 36, hvis man er "hardcore nikotinjunkie". Og mængder på 10 ml.

Jeg har helt bevidst undladt en beskrivelse, hvordan man blander nikotinbaser ned i styrke, da det her en en guide for begyndere. Jeg ville holde det meget enkelt.

Men du har ret, når man arbejder med så høje nikotinstyrker, er det sikkert en god ide at putte nikotinbasen i til sidst. Og nikotinstyrker på 50 mg synes jeg man bør undgå. Der er dampene, når man arbejder med dem, nok til at gøre en nikotinskæv.

Varenummer, tak til dig også. Jeg har tilføjet link til Ordo's udregner og opskriftside og tilføjet lidt ang. procenter.

iznogood1
15-06-2012, 22:01
Hvornår tilsætter jeg PG og VG ?
og i hvilke mængder! ?
Jeg ved det godt, men det smuttede vist i beskrivelsen der ?
Det kan godt være at jeg ER pernitten gryn der!
Er nu ikke så bange for nikotin på 36/38mg.. det er ok og vi kan ikke lave større fejl som er livsfarlige el. lign. No problem!
Men som Whitebrom skriver så skal der godt nok tages helt andre foranstaltninger ved brug af 52mg og endnu værre 72mg Nikotin.
Det ER absolut ikke noget som man skal spøge med der!.. I de høje opløsninger.
Det ER GIFT i de koncentrationer! Og skal behandles som sådanne!
Om du får lidt 36mg nikotin på huden.. det sker der nu ikke noget vider ved.. skyl af under vand.. og fortsæt!
Men de andre styrker!! NIX.. NU bliver det ganske giftigt!
Kald mig bare idiot/gl. fjols og alt muligt andet.. kan jeg godt leve med.. men spec. 72mg mener jeg at det bør KUN håndteres af kyndige personer, som ved hvad de har med at gøre og ikke nogen amatør blander som ser noget "billigt pr. ml. ! Hvad det iøvrigt IKKE er!
Dette er skrevet i den bedste mening og ånd..Vil kun jeres bedste..
Blander selv!
Og bruger kun selv 36/38mg i mine blandinger!.
Og dette skal absolut ikke afholde nogen fra at prøve at blande selv..
DU får det bedste resultat.. og et par få.. mindre gode.. i bonus :-)
Bare kom igang ! De bedste smage ligger derude og venter på dig!
Hilsen og God Damp til alle!
Ole F